Hirdetés

HTML

Hirdetés

Tory T. töpreng

Média, közélet, gazdaság és minden ami belefér.

Kiemelt bejegyzések

Legfrissebbek

NAV-botrány

...amiről még Horváth András is hallgat.

Amikor elfogynak a hírek

1930-ban egyszer már megtörtént.

Pokol 2023

Rendkívüli módon tisztelem Navracsics Tibort.

A centrális erőtér esete a frakciókkal

Az LMP-nek lehet, a DK-nak nem.

Felsőoktatási csodafegyver kis tervezési hibával

A kiadások kiszervezése még nem reform.

Tiszteletet, bizalmat [videó]

Stephen Colbert véleménye az IMF-ellenes propagandáról.

Imagine [videó]

John Lennon-feldolgozás a szólásszabadság védelmében.

"Köcsög"

Kedves MTI, nem FAG: SAG.

Kiút a Safarov-botrányból

Börbönbüntetés, avagy hülyeségek egy typo apropóján.

Legfontosabbak

A félreértett kormányfő

Orbán Viktor a demokrácia meg­men­tésén dolgozik, csak sokan még nem értik.

A pártok szuperpozíciójáról

Schrödinger macskája és a vá­lasz­tási kampány. Kvan­tum­po­li­to­ló­gia kezdőknek.

Dohányadó - egy embedelt videó margójára

A frakciófegyelem ilyen magas szintje egyszerűen ellentmond a képviseleti demokráciának.

A gerrymandering fogalma és ellenszere

Hogyan előzzük meg a vá­lasz­tó­kerületek öncélú átrajzolgatását.

A Kádár-rendszer öröksége

Nincsen ingyen ebéd.

Indokolás, PTSD és gyümölcspulp

Szellemi ámokfutás a chips-adó apropóján, csak haladóknak.

Alexander Hamilton in da house

Kiváló spoken word előadás Ha­mil­ton és Aaron Burr párbajáról.

Móricka és a középosztály

"A KDNP olyan mint a pornó." De­fi­níciós krízis, egy bon mot e­re­de­te.

Archívum

Tory T. töpreng

These pretzels are making me thirsty!

2011.11.10. tory_t

Plázastop, hurrá!

Jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Giró-Szász András elmondta, hogy a tilalom alól a vidékfejlesztésért, a környezetvédelemért és a kereskedelemért felelős miniszterek által létrehozott bizottság javaslata alapján a nemzetgazdasági miniszter adhat felmentést. A plázastop 2014. december 31-ig lesz érvényben - mondta. [...]

 

Azt, hogy milyen szempontok alapján adható felmentés a plázastop alól, egy későbbi kormányrendeletben szabályozzák - mondta Giró-Szász.

 

Plázastop jön jövőre - Index.hu

2011. november 10.

Mindenekelőtt mind a magam, mind a magyar gazdaság nevében szeretném megköszönni a zseniális ötletet az LMP-nek. Noha a végleges változathoz már ők sem voltak hajlandóak a nevüket adni, az alapötlet azért az ő érdemük. Vagyis semmiképp se felejtsük el, hogy itt a Fidesz közreműködése nélkül is egy méretes hülyeséggel álltunk szemben ("boltügyi szuperhatóság"?!). Remélem az LMP másik nagy ötletét, a hejjhejjhóhó-nukleárlobbiheztugót is megvalósítja a kormány, és mihamarabb átállunk az ördögbot-erőművekre.

Pláza-stop - Ha hihetünk a Answers.com oldalnak, akkor az Egyesült Államokban egy átlagos pláza mérete: 5222 négyzetméter.

Szóval, hála az égnek, hogy a kormány kis LMP-s lökésre ugyan, de végül megtalálta az elixírt a magyar gazdaság rákfenéjére, a 300 négyzetmétert meghaladó kereskedelmi létesítményekre. Végre úgy érzem, hogy meg van mentve a magyar gazdaság.

Nagyszerű gondolatnak tartom azt is, hogy személyesen a nemzetgazdasági miniszternek kell jóváhagynia egy 18x18 méteres közért megépítését. Rendkívül hatékonnyá teszi a folyamatot ugyanis. Meg tervezhetővé, mondjuk már enélkül is olyan kiszámítható az üzleti környezet, ugye. És a korrupciót sem fogja növelni, hogy különböző minisztériumi ajánlásokat kell majd begyűjteni, minden bizonnyal teljesen átlátható módon, persze.

Annyira tetszik a gondolat, hogy gyorsan össze is szedtem, milyen fontos szempontok alapján adhatna felmentést Matolcsy a tiltás alól, szigorúan az ország érdekeit szem előtt tartva:

  • a cég vezetésében legyen legalább egy volt fogathajtó;

  • az árusított termékek lehetőleg legyenek túlárazva;

  • a cég elnöke rendelkezzen a Kárpát-medencei magyar kisvállalkozásokat támogató bolthálózat létrehozásáért és eredményes működtetése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével (polgári tagozat);

  • egy miniszteri döntés értelmében a cég legyen jogosult továbbadni a 2000 tonna intervenciós cukor egy részét (apropó, ezzel az egyszerre több szempontból is értelmetlen lépéssel akkor most mi is van?);

  • itt árusítsák azokat a borokat, amiket Schmitt Pál és a Sándor-palota vendégei egész évben kortyolgatnak;

  • a cégnek legyen egy lapja, ami választások előtt Ítéletidő feliratú címlapokkal jelenik meg [PDF], ha plakát is van, az külön előnyt jelent;

  • olyan cég legyen, amelyet a kereskedelmi láncokat sújtó különadó - egyébként nyilván véletlenül - relatív versenyelőnyhöz juttat (amely versenyelőny mondjuk feltehetően uniós jogszabályokba ütközik, de pánikra semmi ok, mert a bírságot szerencsére nem a franchise-rendszerben működő cégnek kell majd megfizetnie, hanem a magyar államnak);

  • a cég kommunikációs igazgatója rendszeresen szerepeljen a köztévében;

  • a bolt neve kezdődjön "C" betűvel, és végződjön úgy, hogy "BA";

  • a bolt neve ne legyen több három betűnél, de kettőnél mindenképpen több legyen!

Azt hiszem, ezek kellően általános feltételek, amelyeknek bárki megfelelhet, ha akar. Elejét vehetik az esetleg felmerülő olyan alaptalan vádaknak, hogy a kormány urambátyám alapon kivételezne egyesekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://toryttopreng.blog.hu/api/trackback/id/tr553368636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Plázastoppal a józanész és a szabadság ellen 2011.11.22. 17:00:27

Van egy elég rossz hírem. Hétfő este az Országgyűlés elfogadta a plázastopról szóló módosítót, ami gyakorlatilag előrevetíti, hogy 2015-ig ne lehessen 300 nm2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi építményt létesíteni. Igen, valóban építési tilalommal ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.